Typisk norsk

Kortreist og bærekraftig ferie i harmoni med naturen

Norsk natur har alltid spilt en sentral rolle i norsk livsstil og kultur. Med sine majestetiske fjell, dype fjorder, vakre skoger og isdekte breer, er Norge et land som byr på en rekke naturlige skatter. Naturen er en kilde til inspirasjon som vi nordmenn liker å benytte oss av uansett vær, og er en sentral rolle for å slappe av i en hektisk hverdag.

Friluftsliv er en viktig del av norsk kultur, og er faktisk særtypisk norsk som har blitt dypt forankret i landets kulturarv. Det finnes ikke mange andre land i verden hvor det er lovfestet å kunne bevege seg fritt og overnatte i naturen. Helt fra tidlig barndom blir vi oppfordret til å utforske naturen, enten det er med ski eller tursko på beina. Naturen er noe vi søker og føler en tett tilknytning til uansett hvor i landet vi bor.

Derimot er det ikke bare som et avbrekk i en hektisk hverdag at naturen kaller oss. Naturen spiller også en viktig rolle i norske reisevaner, og disse reisevanene har forsterket seg ekstra mye som følge av pandemien hvor en chartertur til Syden ble umuliggjort. Pandemien ga oss muligheten til å atter en gang utforske nye steder innenfor landegrensene, noe som gjorde en friluftsferie til det perfekte valget. En Norgesferie kan nemlig by på alt fra fotturer høyt og lavt, telttur og fisking i fjellvann, leie av en hytte langt inni skogen, eller en idyllisk roadtrip med campingvogna for å oppleve spennende og variert natur på nært hold.

Noe vi nordmenn er spesielt gode på er å bevare naturen. Vi har en stor bevissthet om å ta vare på naturen for kommende generasjoner, og dette gjenspeiler våre vaner når vi oppholder oss i naturen. Når vi velger å overnatte i naturen er vi flinke til å rydde opp etter oss, slik at de som kommer etter oss skal få unne seg samme harmoni i naturskjønne omgivelser. Allemannsretten sørger nemlig for at vi kan overnatte hvor vi selv ønsker i naturen, og til gjengjeld tar vi vare på stedene vi besøker.

Alt i alt spiller norsk natur og reisevaner en viktig rolle i nordmenns livsstil og verdier. Naturen gir oss muligheten til å koble av fra hverdagen, å utforske og oppleve nye steder, samt å bevare og respektere naturen for kommende generasjoner. Dette bidrar til å skape et nært forhold til naturen og lærer oss stadig om hvordan vi kan leve i harmoni med naturen.

Kontakt oss