Typisk norsk

Naturinspirert minimalisme og funksjonalitet

Skandinavisk design er en designbevegelse som oppstod på 1950-tallet i de fem skandinaviske landene Danmark, Norge, Finland, Sverige og Island. Det kjennetegnes av enkelhet, minimalisme og funksjonalitet, samt vekt på naturlige materialer og en beundring for naturens skjønnhet.

Naturen spiller en viktig rolle i skandinavisk design, da det ofte er inspirert av de naturlige landskapene og miljøene i regionen. Dette reflekteres i bruken av tradisjonelle materialer som tre, stein og glass, så vel som i de rene, enkle linjene og funksjonelle formene til designene.

Skandinavisk design er kjent for sin praktiske og funksjonelle kvalitet, samt evnen til å kombinere form og funksjon på en måte som er både estetisk tiltalende og funksjonell. Det er også kjent for sin vekt på innovasjon og bruk av nye teknologier og materialer, mens det samtidig vedlikeholder en tilknytning til tradisjonelle metoder og materialer.

Totalt sett kjennetegnes skandinavisk design av en fokus på minimalisme, funksjonalitet og respekt for naturen og tradisjonelle materialer, mens det samtidig vedlikeholder en elegant og tidløs estetikk.

Kontakt oss